formació del professorat

Com crear un Kahoot a classe per l’aprenentatge dels alumnes5 min read

Tot i que no és el primer cop que tractem el tema de l’aprenentatge basat en el joc -si voleu saber-ne més, us recomanem visitar aquest post introductori sobre ludificació-, és cert que ens queden molts punts per repassar a fons. Avui volem començar a solucionar aquest compte pendent ajudant-vos a crear un Kahoot a classe. Voleu saber com? Us ho expliquem en aquest post.
com crear un kahoot a classe

Tot i que no és el primer cop que tractem el tema de l’aprenentatge basat en el joc -si voleu saber-ne més, us recomanem visitar aquest post introductori sobre ludificació-, és cert que ens queden molts punts per repassar a fons. Avui volem començar a solucionar aquest compte pendent ajudant-vos a crear un Kahoot a classe. Voleu saber com?

El Kahoot és una eina molt potent de preguntes i respostes interactives que permeten a l’alumnat respondre a qüestions projectades fent servir un dispositiu mòbil o un ordinador, com si fos el polsador, per seleccionar la resposta correcta. Si no el coneixeu, ja veureu que és molt senzill d’utilitzar.

alumnes amb kahoot

Font: kahoot.com

En el post d’avui us presentarem un breu tutorial de Kahoot perquè tingueu unes nocions bàsiques sobre com crear-ne un a classe que us ajudi a seguir treballant els continguts curriculars, però d’una forma més amena i divertida per a tots.

Com podem accedir a Kahoot?

Hi ha dues formes de fer-ho en funció del perfil desitjat:

Crear contingut: la pàgina web per crear contingut, o per buscar-lo, és aquesta. Per poder crear qualsevol tipus de contingut interactiu amb Kahoot, us heu de registrar a la seva plataforma.

Participar en un Kahoot: la pàgina d’accés per accedir a un Kahoot ja creat, és a dir, l’entrada dels participants, és aquesta.

Com podem crear un Kahoot?

Un cop dins de la plataforma identificant-vos amb el vostre usuari, haureu d’anar al botó “Create” per poder veure la pantalla d’edició de les preguntes i respostes.

crear un kahoot tutorial

Us recomanem seguir els passos següents:

Escriure la pregunta: heu de tenir en compte que només teniu 120 caràcters per fer-la, per tant, és millor anar al gra.

Seleccionar una imatge o un vídeo: aquesta opció no és obligatòria, però hi ha preguntes que necessiten un suport gràfic, i Kahoot ofereix aquesta possibilitat d’enriquiment.

Respostes: afegiu les possibles respostes (com a mínim dues), i novament tingueu en compte que només tindreu 74 caràcters per a cada una, per tant, han de ser breus i concises. També es poden afegir imatges a les respostes, però no és obligatori, tot dependrà del tipus de qüestionari que creeu. Un cop afegides les respostes, no us oblideu de seleccionar quina o quines són les correctes! Això sí, tingueu en compte que en la versió gratuïta, encara que hi hagi més d’una resposta correcta, els participants del Kahoot només podran seleccionar-ne una.

Temps de resposta: les preguntes tenen per defecte 20 segons perquè els participants en responguin una. Us recomanem que valoreu tant el nivell de dificultat de la pregunta com el de lectura i comprensió del vostre alumnat per ajustar aquest valor.

Puntuació: a mesura que els participants van responent correctament, van guanyant punts i es crea un rànquing que al final mostrarà els que n’han respost més de correctes i més ràpidament. Per defecte, el valor de cada pregunta és 1.000 punts, per tant, us animem també a modificar aquest valor en funció de la importància de cada pregunta.

alumnes utilitzant kahoot a classe

Fàcil, oi? Aquest és el procediment bàsic per afegir preguntes al vostre Kahoot. Ara només cal que, a la part esquerra de la pantalla, seleccioneu l’opció “Add question” per anar afegint totes les preguntes que heu dissenyat.

A mesura que aneu afegint preguntes, anireu veient com queden si cliqueu el botó de la part superior dreta, “Preview”, que us ajudarà a fer-vos una idea de com es veurà quan poseu en marxa el Kahoot a l’aula.

Abans de finalitzar, no us oblideu de posar un nom al vostre Kahoot perquè després sigui més fàcil trobar-lo entre tots els que aneu creant. Fixeu-vos que a l’hora de modificar el nom del vostre Kahoot, podeu fer que sigui visible només per a vosaltres o per a tothom. Es fa així perquè, a més de crear Kahoots, també podeu cercar-ne de ja creats, i fins i tot editar-los!

Com podem cercar un Kahoot?

Si abans de crear un Kahoot des de zero us interessa veure’n d’altres, només heu d’anar a la pàgina principal del Kahoot i seleccionar l’opció “Discover”.

Gràcies al cercador descobrireu nous Kahoots, com, per exemple:

Múltiples i divisors.

A1 – Una sorpresa per a la Jane.

Alguns d’aquests Kahoots tenen l’opció “Edit” disponible, que vol dir que podreu modificar com vulgueu aquest Kahoot per acabar d’adaptar-lo sense necessitat de crear-ne un des de zero.

Com podem jugar a un Kahoot?

Ara només queda posar en pràctica el Kahoot amb els estudiants! Si voleu saber com fer-ho, us deixem aquest tutorial

Alternatives a Kahoot

Si voleu alternatives a Kahoot que us ofereixin la possibilitat de fer enquestes amb l’alumnat, us recomanem:

Quizlet.
Les trobareu totes explicades al segon post que vam dedicar a la ludificació titulat “Eines per fer jocs de preguntes i respostes amb l’alumnat”. No us el perdeu!
Ara que ja heu llegit aquest tutorial de Kahoot, us animeu a crear un Kahoot a classe per jugar i a la vegada aprendre amb el vostre alumnat? Si la resposta és afirmativa, us deixem els tutorials d’iniciació al Kahoot que han creat els inventors de la plataforma.
Cistella de la compra
Obrir WhatsApp
1
Necessites ajuda?😃 Envia'ns un Whats!
Hola! 🙋🏼‍♀️
Envia'ns un missatge amb el teu dubte i et contestarem de dill-div de 9 a 15h.